Svečana akademija povodom 100 godina postojanja Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ održana je juče u Narodnom pozorištu u Beogradu.
Ivan Popovic , direktor JZU Bolnica Zvornik, prisustvovao je navedenoj svečanosti, na kojoj je imao čast da mu prof. dr Siniša Dučić, v.d. direktora Univerzitetske decje klinike „Tiršova“ uruči PLAKETU kao velikom prijatelju djece i Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“.
 
Još od davne 1924. godine, nadaleko poznata, Univeritetska dečja klinika „Tiršova“ pruža zdravstvene usluge na najvišem nivou djeci do 18 godina. Zahvalјujući iskustvu, stručnom kadru, timskom radu i potpunoj predanosti i posvećenosti obezbjeđuju visok nivo liječenja i zdravstvene njege. U prilog tome ide i činjenica da je trećina ljekara koji rade u “Tiršovoj” nastavni kadar Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
 
Svečanoj akademiji, pored mnogobrojnih visokih zvanica iz Srbije i regije, prisustvovali su ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dr Alen Šeranić, premijer Republike Srpske Radovan Višković i direktori Javnih zdravstvenih ustanova Republike Srpske.
 
Direktor Ivan Popović istakao je da je velika čast dobiti plaketu Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“ povodom značajnog jubileja, na čemu se zahvaljuje predstavnicima ove ustanove, a posebno velikom prijatelju prof. dr Siniši Dučiću, što je potvrdilo da će se dobra saradnja naših ustanova i veliko prijateljstvo dvojice direktora nastaviti i u budućnosti.
 
Istakavši da je „Tiršova“ jedna od najvažnijih i najpoštovanijih dječijih klinika za liječenje djece iz Republike Srpske, Popović se zahvalio za dosadašnju saradnju i uputio čestitke upravi Klinike uz želje da i u budućnosti nastave kvalitetan i stručan rad na liječenju naših najmlađih kojima je njihova pomoć neophodna.